Om mig

Jeg kommer oprindelig fra Finland, men flyttede til Danmark da jeg var 21. I årenes løb har jeg boet i forskellige dele af landet (Sjælland, Fyn og Jylland) og i meget forskellige omgivelser (storby, landsby og ude på landet).

Nu bor jeg i København, i den nye bydel Ørestad, sammen med min mand Tate – som i øvrigt også er finne. Vi var nogle af de første beboere i Ørestad, og det at have oplevet byen vokse op omkring os har givet en hel særlig tilknytning til området.

Naturen og det grønne betyder meget for mig. Men jeg er også betaget af teknologi, og ser gerne tingene foregår i et samspil hvor forskellige metoder styrker hinanden (fx grøn teknologi).

Mit arbejdsliv og andre aktiviteter er på mange måder flettet sammen. Det kan nogle gange være svært at definere, hvor den ene slutter og anden begynder. Men sådan fungerer det bedst for mig – og jeg prøver at forme tilværelsen sådan, at jeg netop har muligheden for at beskæftige mig med de ting der føles interessante og meningsfulde.

Til daglig arbejder jeg med flere forskellige ting:

 • Gartner og “grøn gårdmand” i Foreningen Nørrebros Grønne Gårde, der står for pasningen af medlemsgårdenes grønne anlæg og miljøstationer med miljøvenlige metoder.
  www.fngg.dk
 • Grøn vejleder i Projekt UrbanPlanten, der fremmer grøn innovation i Urbanplanen boligområdet på Amager, hvor beboerne kan dyrke deres egne grønsager og mødes i grønne omgivelser.
  www.urbanplanten.dk
 • Sideløbende med det har jeg mit eget firma, der danner en samlende ramme for forskellige type opgaver og projekter, primært i Danmark og i Finland.
  www.jann-nordic.com

Projekter og websites:

 • Fokus Finland – et webmagazine som fortæller om Finland og den finske dagligdag på dansk.
  www.fokusfinland.dk
 • Projekt Christiansborg Taghave. Et visionsprojekt med Miljøpunkt Indre By-Christianshavn, der handler om at udarbejde et forslag for en taghave på en af Christiansborgs tagterrasser.
  www.facebook.com/christiansborg.taghave

Jeg arbejder som frivillig i bla. følgende almennyttige organisationer og projekter:

 • Hjerteforeningens lokalkomité København S. Hjerteforeningen er en af Danmarks største sygdomsbekæmpende organisationer med over 120.000 medlemmer på landsplan. Lokalkomitéen har ca 3.000 medlemmer.
  kbhs.hjerteforeningen.dk
 • Ørestad Stavgang. Motionsgruppe under Hjerteforeningen. Udover de “almindelige motionister”, fokuserer gruppen særligt  på resursesvage personer, som fx ældre og gangbesværede.
  www.orestadstavgang.dk
 • Det Danske Saunaselskab. Selskabet arbejder for folkesundhed og -velvær ved at udbrede kendskabet til den oprindelige finske sauna og de traditionelle saunaskikke.
  www.saunaselskab.dk
 • Pangea International. Et socialt netværk for internationale LGBTIQA+ (lesbian, gay, bisexual, trans, intersex, queer, asexual) personer i Københavnsområdet.
  www.pangeainternational.dk
 • Bæredygtig Pride. Ide- og arbejdsgruppe for grøn og bæredygtig Copenhagen Pride 2013.
  www.facebook.com/groups/112008712279453

Jann Kuusisaari
Rued Langgaards Vej 11, 2 th
2300 København S
kontakt@jann.dk

View Jann Kuusisaari's profile on LinkedIn