Om mig

Jeg kommer oprindelig fra Finland, men flyttede til Danmark da jeg var i starten af tyverne. I årenes løb har jeg boet i forskellige dele af landet (Sjælland, Fyn og Jylland) og i meget forskellige omgivelser (storby, landsby og ude på landet).

Nu bor jeg i København, i den nye bydel Ørestad, sammen med min mand Tate – som i øvrigt også er finne. Vi var nogle af de første beboere i Ørestad, og det at have oplevet byen vokse op omkring os har givet en hel særlig tilknytning til området.

Naturen og det grønne betyder meget for mig. Men jeg er også betaget af teknologi, og ser gerne tingene foregår i et samspil hvor forskellige metoder styrker hinanden (fx grøn teknologi).

Mit arbejdsliv og andre aktiviteter er på mange måder flettet sammen. Det kan nogle gange være svært at definere, hvor den ene slutter og anden begynder. Men sådan fungerer det bedst for mig – og jeg prøver at forme tilværelsen sådan, at jeg netop har muligheden for at beskæftige mig med de ting der føles interessante og meningsfulde.

Til daglig arbejder jeg med flere forskellige ting:

 • Bygartner / social gartner i forskellige byhaver og andre grønne sociale projekter.
  www.urbangardening.dk/bygartner
 • Grøn gårdmand med opgaver som pasning af gårdanlæg og miljøstationer med miljøvenlige metoder. Samt beskæftigelse af socialt udsatte.
  www.grøngårdmand.dk
 • Projektleder i “UrbanPlanten”, der fremmer grøn innovation i Urbanplanen boligområdet på Amager, hvor beboerne kan dyrke deres egne grønsager og mødes i grønne omgivelser.
  www.urbanplanten.dk
 • Sideløbende med det har jeg mit eget firma, der danner en samlende ramme for forskellige type opgaver og projekter, primært i Danmark og i Finland.
  www.jann-nordic.com

Projekter og websites:

 • Fokus Finland – et webzine der fortæller om Finland og den finske dagligdag på dansk.
  www.fokusfinland.dk
 • Spis Amager Fælled – info og aktiviteter omkring de naturens spiselige urter, samt formidling af naturforståelse generelt.
  www.spisamagerfaelled.dk

Jann Kuusisaari
tlf 26 21 25 02
kontakt@jann.dk

View Jann Kuusisaari's profile on LinkedIn