Pilaf med rosiner

Er du til simpel og nem mad, så er pilaf sagen 🙂

Pilaf er orientalsk ret bestående af ris, som først bliver brunet i olie/smør, og derefter kogt i bouillon. Og som ofte også tilsættes findelt grønt, frugt eller kød under eller efter kogningen.

Denne version af pilaf er tænkt mere som et tilbehør end en hel mĂĄltid – men kan dog spises alene.

Fokusset ligger også på at det skal være så simpelt som muligt at lave, og derfor er nogle arbejdstrin hoppet over og antallet af ingredienser holdt nede i minimum.

  • 4 dl brun ris
  • 6 dl vand
  • 0,5 dl olivenolie
  • 50 g rosiner
  • 1 stk kanelstang

Vask ris, og hæld det i en ovnfast fad sammen med vand, olie og rosiner. Rør rundt så alt blandes godt sammen. Og tilføj så kanelstangen.

Bages i ovnen (180 C) ca 1 time – altsĂĄ indtil ris er færdig og har suget al væsken.

Rør lidt rundt et par gange under bagningen. Og pas på at det ikke kommer til at stå for længe i ovnen, da ris nemt kan tørre ud igen og blive hårdt.

Velbekomme 🙂