Det nye år 2014

i love 2014Det er efterhånden temmelig længe siden jeg sidst har skrevet noget her på bloggen, så mit nytårsfortsæt kunne så passende være at komme i gang med skriverierne igen ;-) I det seneste har jo ellers været Facebook der har tjent som den primære sociale kanal – det er en hurtig og nem måde at dele sine tanker og oplevelser med omverdenen. Måske for nem, er der mange der synes.

Om jeg kan holde fast i den beslutning vil tiden så vise. Men det at man skriver sine mål ned, hjælper ofte med at beholde fokusset. Altså en slags påmindelse til en selv. Og i dette tilfælde så en påmindelse til mig selv ;-)

Det grønne. Jeg er i den dejlige situation, at jeg allerede er med i mange spændende grønne projekter. Men i 2014 skal livet blive endnu mere grøn, og det er på tide at jeg tager et par skridt frem og får realiseret de grønne visioner:

UrbanGardening.dk skal i gang, der skal ske noget mere fremskridt med hensyn til kompostering rundt omkring i byen, de grønne tage skal igen i fokus, der skal laves flere bæredygtige baggårde, og taghavevisionsprojektet med Christiansborg skal altså i gang.

Et andet grønt spor er naturens spiselige planter. Især på Amager Fælledet, som jeg længe har været i gang med at kortlægge og samle information om. I år skal der være endnu flere grønne ture på fælleden, hjemmesiden skal oppe at køre og pjecen skal udvides. Og egentlig er Amager Fælled allerede godt i gang og årets første tur allerede holdt.

DSCN4499b
Årets første spiseplantetur på fælleden, 03-01-2014

Det nordiske tema er også noget der står mig nær og skal fylde mere i år:

Som en finne i Danmark er det især er kontakterne mellem Danmark og Finland som interesserer mig, og noget jeg håber jeg kan bidrage til. FokusFinland (info om Finland på dansk) skal videreudvikles, og jeg synes der skal så gensidigt være også et asted med info om Danmark på finsk.

Et andet nordiske fokusområde er Lapland, som jeg håber danskerne ville lære at kende. Også her håber jeg at kunne gøre noget.

Det sociale og samfundsmæssige synes jeg er også vigtig at gøre indsats for. Primært er det jo forskellige former for frivilligt arbejde det drejer sig om, men jeg håber også at kunne også målrette mit arbejdsliv på en eller anden måde mere i en socialøkonomisk retning.

På det frivillig plan er det tiltag i LGBT-miljøet samt aktiviteter i forbindelse med Hjerteforeningen der igen i år skal der arbejdes med. Og det var netop Hjertyeforeningen og vores gansmotionsture der startede året i sundhedens tegn. Så her en lille video fra årets første dag:

Godt, sundt og succesfuldt nyt år 2014 til alle :-)