Nyttehaven 07.05.2011

De første rødbeder er spiret, og stikløgene har også prikket deres små grønne fingre op gennem jordoverfladen :-)

Samtidig at det er en af de mest spændende tider i haven (altså opleve den nye vækstsæson starte), så er det også en tid præget af utålmodig venten. Tanken om at disse bittesmå spirer vil ende som mættende måltider virker næsten uvirkeligt.

Men miraklet sker hvert år, og spirerne vokser til store planter, og gang på gang bliver man overrasket over hvor meget mad der kan dyrkes i et sådant lille stykke jord.

For at hjælpe på venten, er der heldigvis er stadigvæk nogle planter tilbage fra sidste år, så den næste “høst” er ganske snart: Rabarber er lige ved at være klar til at de første bladstængler kan plukkes. Hvidløg vokser så godt at jeg tror at jeg kunne godt grave nogle op allerede nu, hvis jeg manglede hvidløg.

Og purløg har blomsterknopper, og jeg har tænkt at lade den blomstre – for skønhedens skyld – i stedet for at bruge bladene.